Slavonia, o regiune de campii fertile, este situat în partea estica  a Croaţiei, între Dunăre  şi râurile Sava si  Drava.
După Dalmaţia, Slavonia este cea mai mare regiune a Croaţiei.

Numeroase case şi biserici în stil baroc, campii nesfarsite, păduri de stejar vechi de secole, viţă de vie verde şi pivniţe de vin umplute cu vinuri croate, toate acestea  pot fi găsite în aceasta regiune. Cele mai interesante  locuri de cazare din Slavonia si Barania sunt, fără îndoială, bine cunoscutele casele rurale din regiune care au păstrat spiritul din trecut şi încă mai arată astăzi aşa cum aratau cu sute de ani in urma, când sătenii în costume populare conduceau trasuri frumos decorate acompaniate de sunete de tamburitza (un instrument traditional) si cantece traditionale slavone.
Pe lângă tradiţie, aceste gospodării oferă, de asemenea, o ospitalitate cu care nu te intalnesti  în fiecare zi, gazdele oferind tuica de prune tradiţionala slavona (šljivovica), Kulen (un cârnat casa picant), mezeluri şi alte specialităţi de renume slavon culinar.
Dupa  zona de centru a Croatiei, Slavonia este cea mai mare regiune turistică croată, cuprinzând cinci judeţe: Virovitica-Podravina, Brod-Posavina, Požega-Slavonia, Osijek-Baranja, şi Vukovar-Srijem. În ultimii ani, turismul în Slavonia şi Baranja a fost în creştere datorita  locatiilor care ofera odihna si liniste  vizitatorilor.
Slavonia şi Baranja sunt  departe de zgomotul si agitatia tarilor vecine dinspre Marea Adriatică şi, ca urmare au fost în măsură să păstreze farmecul lor nealterat, care, care pastrand amprenta trecutului, oferă linişte şi odihnă.
Portalul ApartamenteCroatia.com oferă un serviciu gratuit de cautare a cazarii în Slavonia si Baranja , vă da toate informaţiile de care aveţi nevoie şi va pune în contact direct cu proprietarii prin telefon sau prin intermediul formularului de sub fiecare oferta de cazare.
Bine ati venit la Slavonia şi Baranja!