Split, 1700 ani de traditie. Split, un oraş sub protecţia UNESCO şi plasat în registrul de Patrimoniului Cultural Mondial, este situat pe partea acea mai insorita de pe coasta nord-mediteraneana. Regiunea Split a ajuns cunoscuta datorita Palatului lui Diocleţian, construit de imparatul roman Diocletian, care a vrut să-şi petreacă ultimii ani din viata lui acolo, acum 1700 de ani. Diverse evenimente, cum ar fi Nights Diocleţian şi alte evenimente culturale, sunt organizate în beciurile conservate a Palatului. Când vin la Split, vizitatorii pot alege intre cazare privată, apartamente, hoteluri, vile, iahturi sau ambarcaţiuni cu vele.
Oferta de cazare variaza de la hoteluri si vile de lux la mici moteluri de tip B & B si cazare în camere private. Categorie de cazare este indicată de numărul de stele, vizibile pe fiecare clădire înregistrate cu placa turistica. Oferta turistica a regiunii Split nu ar fi completă fără bucătăria sa, care este declarata a fi una dintre cele mai sanatoase din lume. Meniul de pe mesele de restaurantelor  şi apartamentului  dvs. va fi cel mai probabil  peşte proaspăt, fructe de mare, caracatiţă sau carne cu pâine de casă şi legume proaspete, cu o sticlă din renumitul vinu rosu dalmat.
Înafara de  cazarea de înaltă calitate şi de oferta sa culturaal si culinara, regiunea Split oferă, de asemenea, posibilitatea de a vizita si alte destinaţii, cum ar fi Bol pe insula Brač, insula Hvar, şi oraşele de Makarska şi Baška Voda, care sunt toate destinaţii turistice bine-cunoscute.

Portalul ApartamenteCroatia.com oferă un serviciu gratuit de cautare a cazarii în Split , vă da toate informaţiile de care aveţi nevoie şi va pune în contact direct cu proprietarii prin telefon sau prin intermediul formularului de sub fiecare oferta de cazare.
 Bine aţi venit la Split!